Pogoji poslovanja

V spletni trgovini Dinokomp.si lahko kupujete 24 ur na dan, pogoj je le registracija kupca, ki je brezplačna.

Slike artiklov

Slike artiklov v spletni trgovini so simbolične in ni nujno, da v celoti odražajo dejansko stanje ponudbe, čeprav si prizadevamo, da bi dodali originalne slike od proizvajalca!

Cene artiklov

Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Kupec plača blago z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe, ali po predračunu z nakazilom na TR.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med oddanim naročilom in obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa! Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – “Naročeno”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.


Dobavni rok

Za artikle na zalogi je dobava 1-2 delovna dneva, računano od dneva potrditve kupčevega naročila. Za artikle, ki niso na zalogi, je dobavni rok do 21 dni po prejetem naročilu. Predviden rok dobave je zabeležen pri posameznem izdelku, vendar Vas prosimo, da ne jemljete roka dobave dobesedno, saj se lahko rok dobave spremeni vsak čas, saj je le-ta odvisen od zaloge izdelkov pri dobavitelju in je zaradi tega le predviden rok dobave!
Vsa naročila oddana do 8’ ure se obdelajo še isti dan, vsa naročila oddana po 8’ uri bodo obdelana naslednji delovni dan!
Rok dobave začne teči takrat, kadar kupec prejme obvestilo po elektronski pošti o spremembi naročila na "Naročeno"!

Pomen barvnih krogov pri izdelkih – rok dobave:

Zelen krogec = Rok dobave 1-2 delovna dneva
Rumen krogec = Rok dobave 2-8 delovnih dni
Oranžni krogec = Rok dobave 5-20 delovnih dni
Rdeč krogec = Trenutno nedobavljivo


Reklamacije artiklov

Kupec na lastne stroške pošlje izdelek z napako v garancijskem roku na naslov prodajalca. Če prodajalec ugotovi, da je reklamacija upravičena, bo izdelek popravil ali zamenjal ter ga na svoj strošek poslal kupcu. Če pa ugotovi, da je do napake na izdelku prišlo zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca, bo prodajalec izdelek poslal nazaj kupcu na njegov račun.
POŠILJK Z ODKUPNINO NE SPREJEMAMO !!!

NAVODILA ZA UPORABO

V spletni trgovini se najlažje orientirate po Kategorijah izdelkov. Če Vam je pri srcu določena blagovna znamka pa lahko uporabite tudi opcijo iskanja po proizvajalcih.

1. Izbira izdelka

Izberite izdelek tako, da kliknete na “gumbek” V Košarico! Če niste prijavljeni ali registrirani, Vas bo samodejno preusmerilo na stran za prijavo/registracijo.

2. Kaj imam v Košarici?

Pod tabelo Košarica so trije gumbi:
Osveži – če želite spremeniti število izdelkov v košarici, to popravite v okencu v vrstici Količina in novo število shranite s klikom na Osveži. Če ste v košarico po nesreči dodali napačen izdelek ga preprosto označite pod opcijo Odstrani in popravljeno vsebino košarice shranite s klikom na Osveži.
Nadaljuj z nakupi – klikate in iščete naprej po spletni trgovini, in izdelek ki ste ga izbrali ostane v košarici.
Naročilo – s klikom na gumb nadaljujete z nadaljevanjem nakupovanja.
V vsakem trenutku lahko s klikom na povezavo Moja košarica preverite vsebino in nadaljujete z naročanjem izdelkov.

3. Pozdravljeni Gost!

Nov kupec - za nakupovanje v spletnem nakupovalnem centru Dinokomp.si se je potrebno registrirati. Registracija je dobrodošla za obiskovalce in obvezna pri prvem spletnem nakupu. Omogoča naročanje izdelkov, vnovčevanje darilnih bonov, vnovčevanje popustov, pregled naročenih izdelkov, naročanje na novice...
Že imam račun - Prijava je namenjena strankam, ki so že opravile spletni nakup in je namenjena zgolj lažji identifikaciji ob naslednjem nakupu – sistem Vas ob vsakem obisku prepozna po uporabniškem imenu (e-naslovu) in geslu ter Vam tako omogoča enostavnejše in hitrejše nakupovanje. Zavezujemo se, da bomo v spletnem nakupovalnem centru Dinokomp.si vsi spoštovali zasebnost obiskovalcev. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene ter jih nepooblaščeno ne razkrivamo tretjim osebam.

4. Podatki o dostavi

Naslov dostave - preverite naslov kamor želite da Vam dostavimo blago. Če želite prejeti blago na drugi lokaciji izberite opcijo Spremeni naslov.
Način dostave - lahko izbirate med različnimi načini dostave izbranega izdelka. Vašemu naročilu lahko dodate tudi komentar in s klikom na gumb Nadaljuj nadaljujete s procesom naročila.

5. Podatki o plačniku

Naslov plačnika - preverite naslov kamor želite da Vam dostavimo račun. Če želite prejeti račun na drugi lokaciji (npr. v primeru darila) izberite opcijo Spremeni naslov.

NAČIN PLAČILA:

Plačilo po povzetju - ob prevzemu blaga je kupec dolžan preveriti količino in kakovost naročenega blaga ter s podpisom potrditi prejem blaga. V kolikor kupec ugotovi, da blago ni dostavljeno pod dogovorjenimi pogoji, ima pravico, da blaga ne prevzame. Prodajalec kupcu izda račun za prodano blago.
Osebni prevzem po predhodni najavi. Vašemu naročilu lahko dodate tudi komentar in s klikom na gumb Nadaljuj nadaljujete s procesom naročila.

6. Pripravljen sem za nakup

Prosimo Vas, da preverite če so vse vnešene informacije točne in po končanem pregledu kliknite na Potrdi naročilo.

7. Vaše naročilo je bilo sprejeto

Vaše naročilo je bilo uspešno sprejeto. Potrdilo o vašem naročilu boste prejeli na elektronsko pošto. Izdelki vam bodo dostavljeni v najkrajšem možnem času.
Spodaj imate še opcijo: Obvestite me o novostih glede naslednjih izdelkov. S klikom na gumb Nadaljuj lahko spet brezskrbno brskate po spletnem nakupovalnem centru Dinokomp.si.

8. Varovanje podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področjih, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost.
v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) smo zavezani k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine Dinokomp.si zbiramo naslednje uporabnikove podatke:
• ime in priimek
• naslov in kraj bivanja
• naslov elektronske pošte
• uporabniško ime
• geslo v šifrirani obliki
• ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletni strani

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih dostopate do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljena sejna identifikacijska številka za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.
Sejna identifikacijska številka se v pomnilnik strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti.
Te podatke lahko uporabimo za statistično analizo.

Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.
Podatki o registriranih kupcih se shranjujejo na strežniku www.Dinokomp.si

9. Naročilo nad 1.000,00 €

Ob večjem naročilu- nad 1.000 € je potrebno dostaviti/nakazati ARO v višini 30% celotnega zneska! To velja ob naročilu izdelkov, kateri se ne prodajajo tako veliko oz. se prodajajo izredno redko! Prav tako je potrebno plačilo ARE pri naročilu sestavljenega računalnika!

10. Vračilo kupljenega artikla

Če Vam artikel, ki ste ga kupili NE ustreza, ga lahko v roku 15 dni vrnete (Od dne, ki je napisan na računu)! Artikel more biti Originalno zapakiran, kot ste ga dobili! Na Vašo željo lahko artikel zamenjamo za drugo komponento!

11. Garancija

V primeru, da Vam je artikel kakorkoli prenehal delovati, ga originalno zapakirajte, kot ste ga dobili (V originalni embalaži, z vsemi dodatki), ter nam ga pošljite na naš naslov. Dobro poskrbite, da se artikel ne more med transportom poškodovati! Če ima artikel fizično poškodbo se garancija NE prizna!

Zahvaljujemo se vam za nakup!

Kupcu pripada pravica, da v tridesetih (30) dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga za svojo odločitev. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer preko običajne pošte na naslov ponudnika (Poslati priporočeno!). Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Kupec mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v nadaljnih 15 dneh, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Priložena mora biti kopija računa in v celoti izpolnjen obrazec za vračilo blaga, ki ga kupec prejme po želji preko elektronske pošte. Možnost vračila ne velja pri pogodbah, katerih predmet je blago, katerega vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere ponudnik nima nobenega vpliva, pri pogodbah o dobavi računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat, pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.

E-Mail: info@dinokomp.si
Tel.: +386 (0) 51 630 333